pondělí 18. dubna 2016

Přechod pro chodce 4

Tak jsem dostal odpověď, služba i nadále pro občany funguje. Super. Takže kluci z kraje za ČSSD, ne město Vlašim může za to že mizejí přechody, jelikož nejsou schopný zjednat nápravu. Sice nechápu metodiku posuzování a rušení (ten na Divišov určitě taky nesplňuje, vede do silnice) ale budiž. Vyjádření z MěU Vlašim.

Dobrý den, pane Švejdo,

jde o rušení přechodů na silnicích II. nebo III. třídy, které spravuje kraj, a to prostřednictvím SÚS (správa a údržba silnic). K nim přišlo od dopravního inspektorátu stanovisko, že přechody pro chodce nesplňují stávající normy.

„SÚska“ měla buď udělat opatření, která by ke splňování těchto norem vedla a to je dělící ostrůvky mezi jednotlivými pruhy a nebo přechody úplně zrušit. Přikročili k druhé variantě.
Informace ohledně zrušených přechodů naleznete v připravovaném Zpravodaji č. 3.

Děkujeme Vám za Váš dotaz a přejeme příjemný den.


Takže aby jsme si to shrnuli. Bohužel se doplatilo na to že Vlasákova ulice je tak široká cca 11m, a proto nesplňuje tento požadavek.

Přechod nesmí být moc dlouhý. Se zvětšující se délkou přechodu se zvětšuje doba, kterou chodec tráví v nebezpečném pásu přechodu ( na vozovce). Delší přechody (délka větší jako 7m) je vhodné rozdělovat dělícími ostrůvky. Pokud jsou komunikace silně zatíženy motorovou dopravou, doporučuje se řídit přechod pro chodce přechodovým světelným signalizačním zařízení nebo přechod rozdělit dělícím ostrůvkem, případně kombinaci obou opatření.


Žádné komentáře: