pondělí 21. září 2015

Neštěstí v Sellier&Bellot

ve 12:40 se objevil první příspěvek k neštěstí v blanických na facebook ve 13:15 bylo celkem vše známo. Co mě ale zaráží (vlastně mě ne já jsem si už zvykl), že město Vlašim neodkáže na své stránky nebo facebook dát že se vůbec něco stalo. Občane najdi si sám, nás zajímáš až v době voleb, do té doby jsi nám ukradený. V 21. století v informační době jsem ve Vlašimi v hluboké době kamenné. V 15:10 řekne Jeništa v ČT24, že připravují zprávu pro občany na web stránky, hodina uteče a skutek utekl. Hold na radnici to umíme hezky koulit z občanem.





Edit: Konečně vyjádření od města v 17:24

MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST V SELLIER & BELLOT
vyjádření vedení města Vlašimi
Okolo poledne došlo v továrně Sellier & Bellot k výbuchu složí. Starosta města Mgr. Luděk Jeništa byl o této události informován před 13.00 hod. z centrály hasičského záchranného sboru. Starosta následně kontaktoval velitele vlašimského oddělení Policie ČR, který byl již na místě události. Po vzájemném předání informací byla starostou vyslána hlídka Městské policie Vlašim k hlavní bráně Sellier & Bellot, aby byla připravena vypomáhat při případném omezení dopravy zejména pro vozidla Integrovaného záchranného systému. Starosta se dále spojil se členy vedení Sellier & Bellot a byl ujištěn, že jde o lokální mimořádnou událost, kdy město Vlašim jako takové a jeho obyvatele nejsou nijak ohroženi.

Prvotní zásah na místě provádějí pyrotechnici, aby ostatní složky záchranného systému odvádět svoji práci. Co se týká případných obětí, informace v tuto chvíli nejsou potvrzeny a proto se k této oblasti nebudeme vyjadřovat.

Událost je velmi mediálně sledována a oficiální ověřené informace k ní budou vydávat mluvčí Policie ČR, případně mluvčí samotné Sellier & Bellot.

Ještě jednou zdůrazňujeme, že po jednání starosty města se složkami Integrovaného záchranného systému a vedením Sellier & Bellot nehrozí městu Vlašim a jeho obyvatelům žádné nebezpečí.

Starosta města Vlašim
Mgr. Luděk Jeništa.

Žádné komentáře: