pondělí 15. září 2014

Bioelektrárna Pavlovice 3

aneb šou je u konce, aneb postupně dnešní hektický den:

1. Starosta Pavlovic zjistil, že je u Pavlovic v územním plánu zóna která umožňuje tyto stavby.
2. Ochranáři vydávají zprávu kde vlastně říkají proti stavbě nic nemáme je na místě kde má být, jen doprava by byla asi větší a bylo by na polích víc kukuřice. "I když je konkrétní lokalita prakticky nekonfliktní z hlediska ochrany přírody a prakticky bez negativních vlivů na dochovaný krajinný ráz, přesto se stavbou nelze souhlasit, dokud nebude prokázáno, že investor má zajištěný dostatek surovin v regionu bez negativních vlivů způsobených nárůstem dopravy či zvýšením osevních ploch kukuřice...
3. ČSSD Vlašim vydává zprávu na FB "Dnes se podařilo díky Ing. Václavu Zemkovi a prof. Zdeňku Seidlovi zastavit projekt stavby bioplynové stanice (bioelektrárny). ..
4. za 15 min následuje FB města Vlašim vydává tutéž informaci a to že investoři stáhli projekt. Investoři: "Vzhledem k legislativě v oblasti podpory obnovitelných zdrojů jsme se rozhodli s okamžitou platností ukončit přípravu záměru Bioelektrárny Vlašim." a Město: Není tedy nyní co hodnotit, není potřeba toto téma zneužívat ve volební kampani, není proti čemu konkrétně bojovat.
5. ODS Vlašim, pozdě ale zkusili to.

PS: nechtěl bych v tom mít prachy a být nasraný že zase na potřetí to nevyšlo, no nic tak snad příště.

Žádné komentáře: